Scouting voor iedereen!

Toegankelijk voor alle kinderen

Kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen zijn vrolijker, gezonder en ontwikkelen sneller hun talenten. Voor ruim 270.000 kinderen is het niet vanzelfsprekend om te sporten, omdat er geen geld is om lid te worden van een vereniging. Scouting vindt dat alle kinderen het recht hebben om sociaal, veilig en sportief te groeien.

Scouting Pytheas wil het deelnemen aan Scoutingactiviteiten toegankelijk maken voor iedereen en werkt daarom samen met Stichting Leergeld Parkstad zodat ook diegenen waarvoor de kosten een drempel kunnen zijn om lid te worden.

U kunt indien u een minimum inkomen heeft een aanvraag doen bij Stichting Leergeld voor Scouting benodigdheden, dit doet u zodra u bent ingeschreven.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een scoutfit blouse
  • Stevige broek/schoenen
  • Een slaapzak
  • Een slaapmatje
  • Zomerkampbijdrage

In het tweede jaar dat iemand lid is of na overvliegen naar een volgende leeftijdsgroep kan een aanvullende aanvraag gedaan worden voor onze merchandise of nieuwe blouse + insignes. 

Nieuwe leden (of hun ouders) zijn zelf verantwoordelijk voor een goede en tijdige aanvraag bij Stichting Leergeld Parkstad.

Website Stichting Leergeld Parkstad

Meer informatie?

Onze ledenadministratie kan u meer vertellen over een aanvraag doen bij Stichting Leergeld voor Scouting artikelen. Heeft u hier vragen over? Dan kunt u met de ledenadministratie contact opnemen.

ledenadministratie@scouting-pytheas.nl

 

Hulp bij financiële ondersteuning nodig? Denk hierbij dan aan kwartaaltermijn dat u even niet kan betalen.
Onze ledenadministratie denkt graag met u mee!